Oglas
· · Komentari: 0
domaće

Recept za domaći BUREK SA MESOM kao iz pekare

Savršen burek.

1616835410_Untitled.jpg
Foto: Printscreen/ Didy Kitchen
Oglas

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Sastojci:

  • 500 gr. tankih kora u ovom paketu je 21 komad
  • 450 gr. mlevenog mesa svinjsko ili juneće (koje više volite)
  • 2 veće glavice luka
  • 400 ml. kisele vode
  • 50 gr. putera
  • 1 kašičica senfa
  • ulje
  • so, biber, tucana paprika po ukusu
  • prstohvat praška za pecivo

Uputstvo za pripremu:

U tiganj sipajte ulje, luk isecite na kockice i stavite u tiganj, dodajte malo soli i vode, dinstajte dok ne omekša, zatim dodajte meso, so, biber, senf, tucanju papriku. Meso bude gotovo za 7 - 8 minuta.

Pročitajte još: Današnji posni ručak: Potrebna su vam INTEGRALNA BRAŠNA I KUPUS (FOTO/VIDEO)

Dve kore sklonite sa strane, ostale isecite na trake. Dobro nauljite tepsiju i stavite dve cele kore na dno, zatim 1/4 trakica stavite u pleh i na njih iseckajte komadiće putera.

Uzmite još 1/4 trakica, na njih stavite malo ulja, komadiče putera i proprženo meso.

Ponovo 1/4 trakica, komadići putera. Stavite i preostale trakice,komadiće putera, malo ulja. Uzmite 400 ml. kisele vode, prstohvat praška za pecivo i soli po ukusu. Promešajte i prelite preko kora. Pecite burek u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 50 minuta, u zavisnosti od rerne.

Pročitajte još: Osvežite dom u duhu PROLEĆA: Promenite ove 4 stvari

Stavite veći pleh preko okrugle tepsije i okrenite burek. Ukoliko ide "malo teže" odvojite ga nožem od ivica (naravno ukoliko pleh nije teflonski,ukoliko jeste ne bi trebao da "zalepi"). Vratite burek u tepsiju. Prijatno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas