Уколико избегавате месо пробајте да направите ћуфте од пасуља.
Потребно:
- 200 г пасуља из конзерве
- 150 г шаргарепе
- 150 г тиквица
- јаје
- 50 г струганог качкаваља
- мало презли
- главица зелене салате
- 200 г кукуруза из конзерве
- лимун
- маслиново уље
- љута папричица
- со
Прочитајте још: Данас се пости: Ручајте ЗДРАВУ салату (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Пасуљ оцедите и изгњечите виљушком. Тиквице и шаргарепу изрендајте и два-три минута кувајте у сланој, кључалој води, оцедите и помешајте са пасуљем. Додајте стругани качкаваљ, јаје, со и ситно исецкану љуту папричицу и све добро сједините, Формирајте ћуфте и сваку уваљајте у мешавину презли и сусама. Ћуфте ређајте у подмазан плех и пеците 10 минута у рерни загрејаној на 220 степени.
Прочитајте још: Предлог за романтичну вечеру: Чоколадни мус је "лек за душу" (РЕЦЕПТ)
Печене ћуфте сервирајте на тањирима прекривеним листовима зелене салате преко којих сте ставили мало испраног кукуруза из конзерве, затим зачинили уљем, посолили и попрскали лимуновим соком.