Колачи које сви волимо.
Делимо са вама један старински, а омиљени рецепт наше Куварице мање збори, за укусне, брзе, салчиће са квасцем.
На yоутубе каналу наше куварице можете погледати цео поступак.
За салчиће са квасцем вам је потребно:
- 500 гр брашна
- 1/2 квасца
- 1 кашика шцећа
- 1 кашичица соли
- 2,5 дцл млаке воде
- 1 пуна кашика истопљеног сала
За премаз:
- 350гр сала
Прочитајте још: Ово још нисте пробали: Сва деца их обожавају, а изгледају као сладолед, само слан (ФОТО)
Припрема:
У брашно ставите со, шећер, квасац, воду и замесите тесто. Оставите тесто да нарасте. Затим га растањите и премазујете тесто, па га преклапате.
Оставите тесто да одмори 15-20 мин. Поново га растањите оклагијом и премазујете са истопљеним салом и преклапате. Оставите га да одмара још 15 мин.
Затим га растањите и сечете на правоугаонике и сваки филујете пекмезом. Стављате у плех и оставите да одстоји у плеху још 15мин.
Печете у загрејаној рерни на 220 степени док не порумене. Узивајте. Сало можете исећи и на коцкице, ставити у шерпу, сипати мало воде и топити сало.
Прочитајте још: Буди сва чула: Десерт у чаши спреман за трен, са само неколико састојака (ФОТО)
Кад се истопи процедите и ставите на хладноћу да се стегне. Уједно добијете и мало чварака од истопљеног сала. Исцедите их и посолите одлични су тако врући.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ