Пилеће бело месо са сиром је прави италијански специјалитет који је брзо готов, а има рајски укус
Пилеће бело месо са моцарелом ће бити брзо готово, што је одлична опицја ако вам бану гости. У питању је италијански специјалитет – капрезе верзија пилећег белог меса. Испробајте и рецепт за зачињена пилећа прса са луком. Моцарела је кључни састојак, уз чери парадајз. Пилеће бело месо са моцарелом се прави на овај начин!
Састојци:
- 4 комада пилећег белог меса
- 1 кашика уља
- 1 кашичица соли
- 125 г чери парадајза исеченог
- 30 мл балзамико сирц́ета
- 2 чена белог лука, млевена
- Моцарела сир, 4 куглице
- 30 г листова свежег босиљка, танко исечених
Рецепт за италијанско бело месо са сиром:
Продинстајте пилећа прса
За пилеће бело месо са моцарелом загрејте рерну на 200º. Загрејте уље у тигању на средње јакој ватри. Зачините пилећа прса са ½ кашичице соли. Ставите пилетину у тигањ. Динстајте 2 до 3 минута сваку страну, или док не порумени.
Запеците пилетину у рерни са чери парадајзом:
У међувремену, прелијте чери парадјз сирц́етом, белим луком и преосталом сољу. Сипајте у тигањ преко пилећег белог меса, а затим пребаците тигањ у рерну. Пеците 15 минута или док пилетина не буде запечена.
Додајте и моцарелу и још пеците:
Ставите кришку моцареле преко сваког комада пилетине. Пеицте још 10 минута или док се сир не отопи. Пре сервирања поспите босиљак по врху. Уживајте у пилећем белом месу са моцарелом!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ