Ово је убедљиво најлакши начин припреме пастрмке.
Потребно је:
- 800 г пастрмке
- маслиново уље
- 2 чена белог лука
- першун
- сок од једног лимуна
- со
Прочитајте још: Чаша топле слане воде ПОДМЛАЂУЈЕ, пролепшава и лечи 7 болести. Ево КАКО се СПРЕМА
Припрема:
Рибу, очишћену и посушену кухињском крпом, посолите споља и изунутра. Затим направите маринаду од уситњеног белог лука, исецканог першуна и уља, па тиме премажите пастрмке са свих страна, а онда по њима исцедите лимун и оставите да одстоје пола сата. Након тога, сваку пастрмку, са мало маринаде, замотајте у алуминијску фолију и ставите да се пече 20 минута на 200 степени, у претходно загрејаној рерни.
Прочитајте још: Колач са вишњама: Брзи ШВАРЦВАЛД РОЛАТ за 20 минута (РЕЦЕПТ)
Затим отворите фолију, окрените рибу и вратите је у рерну да порумени. Служите је уз салату и поврће по избору.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ