Једноставно ово јело морате да пробате.
Oglas
Ако стално спремате иста јела и желите да промените рутину ово је сјајна идеја за вас. Овај рецепт је идеална опција за целу породицу.
Састојци:
- 500гр кромпира
- маслиново уље
- со и бибер
- 4 целе очишћене пастрмке ( око 400-450гр)
- кашичица ренданог свежег рена
- 255гр пуномасне павлаке
- 2 шаке очишћених и уситњених ораха
- сок од једног лимуна по жељи: мало свежег тимијана, један насецкани лимун
Прочитајте још: Најједноставнији рецепт за КРОМПИР ПАПРИКАШ: Спремите брз и здрав ручак (ФОТО/ВИДЕО)
Припрема:
- Загрејте рерну на 240 степени. КРомпире исецкајте на кришке и премажите маслиновим уљем. Посолите и побиберите, па их посложите у једном слоју у велики плех. Пеците 15-ак минута на доњој решетки рерне, док кромпир не пожути и не постане хрскав.
- У међзвремену очистите пастрмке, па оштрим ножем засеците свако укосо са обе стране, да би могле да упију топлоту и зачине.
- Ставите у тако исечену рибу маслиново уље, со, бибер, а ако желите пикантнији укус напуните је ароматичним биљем или тимијаном (мајчином душицом) са кришкама лимуна.
- Пеците пастрмку 12-ак минута на горњој решетки док не постане хрскава.
- Док су риба и кромпир у рерни, направите сос. У чинијици помешајте рен са павлаком и орасима и додајте мало соли и бибера.
- Исцедите мало лимуновог сока, по укусу.
- Послужите рибу и кромпире заједно, уз издашну количину соса.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas