Пастрмку пеците у фолији или у науљеном плеху.
Oglas
Потребно је:
- 4 пастрмке
- главица црног лука
- 3 чена белог лука
- шаргарепа
- веза першуна
- со
- бибер у зрну
- рузмарин
- ловоров лист
- лимун
- маслиново уље
- мало белог вина
Пастрмку очистите, посолите са обе стране и унутра, па мало засеците. Бели лук исеците на листиће, шаргарепу крупно нарендајте, першун исецкајте, па додајте маслиново уље и бибер. Помешајте и тиме пуните пастрмку. У добро науљен плех поређајте рибу, прелијте је маслиновим уљем, вином, додајте рузмарин, ловоров лист, па прекријте колутовима црног лука и танким кришкама лимуна.
Прочитајте још: Омиљени енглески слаткиш: Слатки мафини са шаргарепом (РЕЦЕПТ)
Пеците у рерни на 200 степени, повремено је преливајући масноћом из плеха. Пастрмка је готова кад порумени. Можете да је служите уз обарени кромпир са блитвом, спанаћ, пиринач...
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas