Квалитетни летњи оброци садрже управо свежу рибу, са много разноврсног поврћа.
За овај лагани ручак који се спрема врло брзо не постоји списак састојака јер ви сами бирате поврће које највише волите.
Наравно, препоручују се филети свеже рибе - сома или пастрмке, као и свеже поврће које можете наћи на пијаци.
Прочитајте још: КОИ ШАРАН, од трпезе до статусног симбола: Зашто ова риба вреди као 20 станова у Београду (ФОТО)
Једна од проверених комбинација са рибљим филетима свакако је мешавина шаргарепе, црног и белог лука и парадајза, а поред тога можете додати и шампињоне, кромпир, блитву.
Припрема:
Пре него што ставите ручак да се пече, потребно је мало пропржити филете. Одаберите тигањ за који се риба неће лепити, сипајте мало маслоновог уља и по пар минута пржите с једне и друге стране.
Након тога филете пребаците у плех, а преко њих поређајте претходно опрано и исецкано поврће.
Накапати мало маслиновог уља преко свега, додати со и бибер, и пећи на 220 степени пола сата.
Уз рибље филете одлично иде киселкаст укус лимуна. Кришке можете послужити на тањиру као лепу декорацију и одличан укусни додатак.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ