Ovo je ubedljivo najlakši način pripreme pastrmke.
Potrebno je:
- 800 g pastrmke
- maslinovo ulje
- 2 čena belog luka
- peršun
- sok od jednog limuna
- so
Pročitajte još: Čaša tople slane vode PODMLAĐUJE, prolepšava i leči 7 bolesti. Evo KAKO se SPREMA
Priprema:
Ribu, očišćenu i posušenu kuhinjskom krpom, posolite spolja i izunutra. Zatim napravite marinadu od usitnjenog belog luka, iseckanog peršuna i ulja, pa time premažite pastrmke sa svih strana, a onda po njima iscedite limun i ostavite da odstoje pola sata. Nakon toga, svaku pastrmku, sa malo marinade, zamotajte u aluminijsku foliju i stavite da se peče 20 minuta na 200 stepeni, u prethodno zagrejanoj rerni.
Pročitajte još: Kolač sa višnjama: Brzi ŠVARCVALD ROLAT za 20 minuta (RECEPT)
Zatim otvorite foliju, okrenite ribu i vratite je u rernu da porumeni. Služite je uz salatu i povrće po izboru.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU