Капкејк колачи су сјајни јер се праве брзином муње, а то нам је свима потребно током ужурбаних дана
Чоколадна варијанта је прави класик, али ако сте расположени за испробавање нових укуса, онда ће вас верзија са кокосом и лиметом одушевити.
Састојци:
- 1 1/4 шоље вишенаменског брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1/2 кашичице соде бикарбоне
- 1/2 кашичице соли
- 2 велика јаја
- 3/4 шоље гранулираног шећера
- 1/2 шоље уља
- 2 до 3 кашичице корице, од 1 средње лимете
- 4 кашике сока од лимете, 1 средње лимете
- 1 кашичица екстракта кокоса
- 3/4 шоље кокосовог млека, из конзерве
Прочитајте још: РЕЦЕПТ ЗА "ОБУЧЕНИ" СИР: Брзи залогајчићи који ће вас одушевити благим и ароматичним укусном
Глазура и украси од кокоса:
- 200 мл крем сира, хладно
- 1/2 шоље несланог путера, собне температуре
- 1 1/2 кашичице екстракта кокоса
- 1 1/2 шоље шећера у праху
- 2 до 4 кашике печеног кокоса (пеците заслађене кокосове љуспице у тигању на шпорету или у рерни, често мешајући; када порумени, то ће се десити брзо!)
- Кришке лимете исечене на четвртине
Припрема:
Помешајте брашно, прашак за пециво, соду бикарбону и со у посуди. У посебној посуди умутите јаја и шећер. Затим додајте уље, лимунову корицу и сок, екстракт кокоса и кокосово млеко.
Мешајте суве састојке у влажне састојке док се не сједине. Немојте претерано мешати.
Обложите калуп за колаче папирним чашама и напуните сваку шољу ⅔ пуне. Пеците на 180 степени 14 минута или док се колач не врати када се лагано додирне. (Наизменично користите чачкалицу да тестирате средину колача.)
Оставите колаче да се потпуно охладе.
Направите глазуру тако што ћете крем сир умутити ручним миксером. Додајте путер по 1 кашику и добро умутите након сваког додавања. Затим додајте екстракт кокоса и шећер у праху одједном и мешајте док се не сједине. Немојте превише мутити глазуру када додате шећер. Ставите глазуру у кесу са калупом и глазирајте врх охлађених колачића. Украсите кришком лимете и поспите прженим кокосом.
БОНУС ВИДЕО: