Ратлук је омиљена посластица уз домаћу кафу.
Традиционални турски домаћи слаткиш могуће је припремити и код куће, и то без превише муке!
Захваљујући овом једноставном рецепту, спремићете ратлук у само неколико корака.
Прочитајте још: НИЈЕ РЕЧ О ПУДИНГУ: Овај чоколадни десерт у часи спрема се за 5 МИНУТА (РЕЦЕПТ)
Састојци:
200 грама јагода
120 грама шећера у праху
лимунов сок од пола лимуна
1,5 кесица желатина (око 15 грама)
Због правог летњег укуса, ратлук можете уваљати у кокос.
Припрема:
Штапним миксером или у блендеру уситните јагоде, а потом их помешајте са желатином и оставите да набубри.
У шерпици помешајте шећер у праху с лимуновим соком, добро промешајте и угрејте на врло тихој ватри, па томе додајте смесу с јагодама и желатином.
Држите све док се желатин не отопи и пазите да ова мешавина не прокључа — потребно је само да буде топла. Затим скините ову смесу с рингле и оставите да се хлади, па је мутите неколико минута миксером све док се не згусне.
Обложите дубљу тепсију пек-папиром, па у њу прелијте смесу и ставите на неко хладно место или у фрижидер да се стегне.
После неколико сати, исеците смесу на коцкице, поспите шећером у праху и уваљајте је у кокос. Послужите ратлук охлађен.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ