Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКИШИ

НОВОГОДИШЊЕ празнике не можемо замислити без КАНДИРАНИХ јабука! Ево како да их припремите на старински начин (РЕЦЕПТ)

Ово је омиљени дечији зимски слаткиш!

1640875113_profimedia-0511220409.jpg
Фото: Profimedia
Oglas

Некада су јабуке умочене у отопљени, карамелизовани шећер биле главна дечија посластица, нарочито за време вашара и у време Божића. Да бисмо се подсетили како је то некада изгледало представљамо вам фантастичан рецепт за карамелизоване јабуке.

Прочитајте још: Да ли је и вама ово превише ДЕТИЊАСТО: Папараци усликали Џенифер Лопез, а један детаљ око њеног врата НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО (ФОТО)

Састојци за карамелизоване јабуке:

  • 10 мањих јабука
  • 100 милилитара воде
  • 500 грама шећера
  • кашичица меда
  • пола кашичице сирћета
  • јестива, црвена боја
  • штапићи (као за ражњиће)

Припрема карамелизованих јабука:

Оперите и добро осушите одабране јабуке. Ставите их близу шерпе у којој ћете топити шећер и набодите их на штапиће. Припремите са стране тепсију у коју ћете ставити папир за печење или је само премажите уљем.

Прочитајте још: Након што су јој родитељи пронађени мртви у дому, огласила се популарна глумице: "Желим приватност да тугујем"

У шерпу сипајте воду, шећер, мед и сирће и кувајте на умереној ватри док се шећер потпуно не раствори. Ако нисте сигурни када је ова фаза кувања сирупа готова, узмите мало сирупа на кашичицу и зароните је у чашу хладне воде. Ако се том приликом стварају шећерне нити (шећер који се развлачи као отопљени сир) онда је маса спремна за даљу обраду. Затим додајте црвену боју за храну и мешајте док се маса не изједначи.

Уколико желите тамнију црвену нијансу тада је потребно додати и више боје. Умачите припремљене јабуке, једну по једну, у карамел сируп, слажите их у тепсију и оставите да се охладе.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas