Ово је омиљени дечији зимски слаткиш!
Некада су јабуке умочене у отопљени, карамелизовани шећер биле главна дечија посластица, нарочито за време вашара и у време Божића. Да бисмо се подсетили како је то некада изгледало представљамо вам фантастичан рецепт за карамелизоване јабуке.
Прочитајте још: Да ли је и вама ово превише ДЕТИЊАСТО: Папараци усликали Џенифер Лопез, а један детаљ око њеног врата НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО (ФОТО)
Састојци за карамелизоване јабуке:
- 10 мањих јабука
- 100 милилитара воде
- 500 грама шећера
- кашичица меда
- пола кашичице сирћета
- јестива, црвена боја
- штапићи (као за ражњиће)
Припрема карамелизованих јабука:
Оперите и добро осушите одабране јабуке. Ставите их близу шерпе у којој ћете топити шећер и набодите их на штапиће. Припремите са стране тепсију у коју ћете ставити папир за печење или је само премажите уљем.
Прочитајте још: Након што су јој родитељи пронађени мртви у дому, огласила се популарна глумице: "Желим приватност да тугујем"
У шерпу сипајте воду, шећер, мед и сирће и кувајте на умереној ватри док се шећер потпуно не раствори. Ако нисте сигурни када је ова фаза кувања сирупа готова, узмите мало сирупа на кашичицу и зароните је у чашу хладне воде. Ако се том приликом стварају шећерне нити (шећер који се развлачи као отопљени сир) онда је маса спремна за даљу обраду. Затим додајте црвену боју за храну и мешајте док се маса не изједначи.
Уколико желите тамнију црвену нијансу тада је потребно додати и више боје. Умачите припремљене јабуке, једну по једну, у карамел сируп, слажите их у тепсију и оставите да се охладе.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ