Искористите све састојке који су вам остали од припреме зимнице.
Уколико вам је остало поврћа од зимнице коју сте већ спремили, искористите је за прављење ове зимнице.
Састојци:
1 л парадајз сока
2 кг паприке роге
500 гр црног лука
500 гр шаргарепе
100 гр соли
100 гр шећера
100 мл јабуковог сирћета
100 мл уља
2 кашике сушеног першуновог листа
лост ловора, по жељи
6 ченова белог лука
конзерванс 5 гр
Прочитајте још: За савршен АЈВАР потребан вам је ОВАЈ тајни састојак
Припрема:
Самлети црни лук и додати га парадајз соку. Кувати пола сата на средњој ватри. За то време очистити и исецкати паприку на коцкице, а шаргарепу на колутиће. Припремити и бели лук, њега самлети.
После пола сата кувања парадајза и црног лука додати исецкану паприку, шаргарепу, бели лук, ловоров лист и све прелити уљем, сирћетом, сољу и шећером.
Промешати па оставити да се кува између 90 и 120 минута (зависно од тога колико има течности, колико је паприка сочна и каква је јачина шпорета)
После сат и по проверити густину, али треба имати на уму да че се додатно згуснути када се охлади.
Густина треба да буде слична као за ајвар. Лист ловора може се извадити. Склонити са ватре, додати першунов лист и конзерванс, промешати и оставити 10 минута да одстоји.
Тегле поређати у плех од рерне и укључити рерну на 60 степени и загрејати тегле. У загрејане тегле сипати по мало салате, у сваку по мало, па тако и допуњавати до краја. Преклопити целофаном, ставити гумицу и онда поклопац.
Држати на месту где се иначе чува зимница, а ова мера попуниће пет тегли.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ