Да ли током зиме одустајете од сладоледа?
Ко каже да је сладолед намењен само за вреле летње дане?
Потребно вам је:
- 100г чоколаде за кување
- 300 милилитара пуномасног млека
- 85 грама шец́ера
- 3 јаја
- 300 мл павлаке
- 6 корнета
Припрема:
У шерпу ставите млеко, комадиће чоколаде и загрејте их на тихој ватри. Мешајте све време док не добијете добро комбиновану мешавину, склоните са ватре и оставите да се охлади.
Умутите шец́ер и жуманце у густу пасту, а затим их пребаците у другу посуду у којој сте додали отопљену чоколаду. Кувајте на лаганој ватри и опет мешајте док се сви састојци не сједине. Смеса је спремна када је лагано одвајате дрвеном кашиком од посуде.
Оставите да се охлади крем и мешајте повремено како би спречили да се кора појави на врху. Када се охлади, умутите шлаг крему и додајте у чоколадни крем. Помешајте добро и ставити смесу у замрзивач око 2 сата да се у потпуности стегне. Затим ставите смрзнуту мешавину у блендер и миксирајте док не добијете густу и лепљиву текстуру. Сипајте кашиком сладолед у корнете.
Савет:
У чоколадну смесу можете додати бадеме, орахе или сецкано смрзнуто воће. Такође, пре служења можете сладолед умочити у отопљену чоколаду и украсити ренданом белом чоколадом, циметом…па чак и млевеном љутом паприком ако сте расположени за експериментисање.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ