Da li tokom zime odustajete od sladoleda?
Ko kaže da je sladoled namenjen samo za vrele letnje dane?
Potrebno vam je:
- 100g čokolade za kuvanje
- 300 mililitara punomasnog mleka
- 85 grama šećera
- 3 jaja
- 300 ml pavlake
- 6 korneta
Priprema:
U šerpu stavite mleko, komadiće čokolade i zagrejte ih na tihoj vatri. Mešajte sve vreme dok ne dobijete dobro kombinovanu mešavinu, sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Umutite šećer i žumance u gustu pastu, a zatim ih prebacite u drugu posudu u kojoj ste dodali otopljenu čokoladu. Kuvajte na laganoj vatri i opet mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Smesa je spremna kada je lagano odvajate drvenom kašikom od posude.
Ostavite da se ohladi krem i mešajte povremeno kako bi sprečili da se kora pojavi na vrhu. Kada se ohladi, umutite šlag kremu i dodajte u čokoladni krem. Pomešajte dobro i staviti smesu u zamrzivač oko 2 sata da se u potpunosti stegne. Zatim stavite smrznutu mešavinu u blender i miksirajte dok ne dobijete gustu i lepljivu teksturu. Sipajte kašikom sladoled u kornete.
Savet:
U čokoladnu smesu možete dodati bademe, orahe ili seckano smrznuto voće. Takođe, pre služenja možete sladoled umočiti u otopljenu čokoladu i ukrasiti rendanom belom čokoladom, cimetom…pa čak i mlevenom ljutom paprikom ako ste raspoloženi za eksperimentisanje.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU