Време је за прављење џемова
Oglas
Састојци:
- 1 кг смокава, са петељком и исечених на комаде
- 190 г шец́ера
- 30 г плус 2 кашике сока од 1 лимуна
- 60 мл воде
Рецепт за домаћи џем од смокава:
Како бисте направили џем, у велику шерпу сипајте комаде смокава са шец́ером и оставите да одстоје, повремено мешајуц́и, око 15 минута, док се шец́ер углавном не раствори и смокве не постану сочне. Додајте лимунов сок и воду и прокувајте мешајуц́и, док се шец́ер потпуно не раствори.
Кувајте џем од смокава на умереној ватри, повремено мешајуц́и, око 20 минута. Кашиком ставите џем у три тегле од 250 г, остављајуц́и пола центиметра простора при врху.
Затворите тегле и оставите да се охладе на собној температури.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas