Брзо се спрема, а још брже смаже.
Почео је пост, а ако немате идеја шта да спремите за доруча, вечеру или ужину, онда је ова домаћа паштета идеална за вас.
Спрема се само у три корака, и неће вам бити потребно више од десет минута за припрему.
Прочитајте још: ПОСНА САРМА на другачији начин: Фил од ПИРИНЧА и ОРАХА који ће одушевити и оне који не посте (РЕЦЕПТ)
Састојци:
бели лук
главица црвеног лука
једна конзерва туњевине
неколико киселих краставчића
шака ораха
кашичица маслиновог уља
мало соли, бибер, першун
лимунов сок
Припрема:
Продинстати бели и црвени лук на маслиновом уљу док не пусте воду, потом оставити да се мало охлади. Краставчиће, орахе и туњевину измутите у блендеру, али претходно исцедите уље и помешајте са луком.
По укусу посолити и побиберити, и додати мало лимуновог сока и добијену паштету оставити да се мало охлади у фрижидеру пре употребе.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ