Brzo se sprema, a još brže smaže.
Počeo je post, a ako nemate ideja šta da spremite za doruča, večeru ili užinu, onda je ova domaća pašteta idealna za vas.
Sprema se samo u tri koraka, i neće vam biti potrebno više od deset minuta za pripremu.
Pročitajte još: POSNA SARMA na drugačiji način: Fil od PIRINČA i ORAHA koji će oduševiti i one koji ne poste (RECEPT)
Sastojci:
beli luk
glavica crvenog luka
jedna konzerva tunjevine
nekoliko kiselih krastavčića
šaka oraha
kašičica maslinovog ulja
malo soli, biber, peršun
limunov sok
Priprema:
Prodinstati beli i crveni luk na maslinovom ulju dok ne puste vodu, potom ostaviti da se malo ohladi. Krastavčiće, orahe i tunjevinu izmutite u blenderu, ali prethodno iscedite ulje i pomešajte sa lukom.
Po ukusu posoliti i pobiberiti, i dodati malo limunovog soka i dobijenu paštetu ostaviti da se malo ohladi u frižideru pre upotrebe.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU