Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РЕЦЕПТ

Мало ЕГЗОТИКЕ у кухињи: Изненадите укућане ПРЕУКУСНИМ намазом од црвених паприка - МУХАМАРА (РЕЦЕПТ)

Изузетни намаз, егзотичног имена, направљен од печених парика са орасима и сирупом од нара, који морате направити и пробати

1647436400_muhammara-gcf4422020_1280.jpg
пхото: пиxабаy
Oglas

Намаз егзотичног имена из богате блискоисточне кухиње, настао у Сирији. Пођеднако је заступљен у Турској, Либану, Палестини, са неким малим разликама.

Ова кухиња се све више цени, ради коришћења здравих састојака, разноврсних укуса и необичних и маштовитих комбинација намирница. Мухамара је изузетан намаз, направљен од печених парика са орасима и сирупом од нара.

Шта нам је све потребно:

  • 150г печених ораха

  • главица црног лука

  • 3 чена белог лука
  • 1  љута папричица
  • сок од пола лимуна
  • 3 кашике соса од нара
  • 2-3 кашике маслиновог уља
  • со, бибер

Зачини:

по пола кашичице паприке, кумина, коријандера

Начин прпиреме:

1. Паприке испећи, ољуштити и оставити да се оцеде.

Орахе пећи у рерни, на 150 Ц, да добију тамнију боју, око 15 минута.

На маслиновом уљу испржити црни лук, па додати зачине.

2. Печене, ољуштене и оцеђене паприке без семенки исецкајте на ситне комадиће, додати сируп од нара (или нацедите мало сока од нара), исецкане печене орахе, љуту паприку, лук са зачинима, бели лук, со, бибер и сок од лимуна. Све то добро промешати и након тога оставити у фрижидер. По неким рецептима у мухамару се додају и презле. Уколико вам се догоди да је намаз течније структуре слободно додајте презле.

НАПОМЕНА: Лакши начин припреме је да све састојке ставите у блендер на кратко и направите намаз од паприка.

Пред служење, мухамару можете прелити маслиновим уљем, и додати насецкани першун. Сервирати уз либански хлеб, баба гануш, хумус, фалафел, као мезе.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas