Уколико сте уморни стигли кући, а нема шта да се руча, отворите фрижидер и извадите поврће које имате.
Потребно је:
- 4 кашика сусамовог уља
- 100 г пиринча дугог зрна
- 2-3 кашике соја соса
- 300 г пилећих груди
- 3 печурке
- главица црног лука
- 2-3 чена белог лука
- шољица смрзнутог грашка
- свежа црвена паприка
- свежа зелена паприка
- со, бибер
Прочитајте још: Здраве рибље пљескавице: Гурмански оброк за дијету (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Пиринач ставите да се кува у литри воде, па, кад прокључа, оцедите га, баците воду, исперите га, налијте исту количуну воде, посолите и кувајте 20-ак минута. Затим га опет исперите, да бисте скинули са њега скроб и оцедите. Исецкајте црни лук, печурке и паприке на танке листиће, а пилетину на ситније коцкице.
Бели лук испасирајте или ситно исецкајте, по жељи. На добро загрејаној кашичици сусамовог уља пропржите обе врсте лука, па додајте пилетину. Повремено мешајте и, када пилетина буде готова, све пребаците у већу посуду. Пропржите паприке, печурке и грашак, на једној кашичици добро загрејаног сусамовог уља, 10-ак минута. Пред крај додајте кашику соја соса, добро промешајте и пребаците у посуду са пилетином.
Прочитајте још: Предлог за романтичну вечеру: Чоколадни мус је "лек за душу" (РЕЦЕПТ)
У воку или дубљем тигању загрејте две кашике сусамовог уља и пржите пиринач, уз стално мешање, око пет минута. Потом додајте све остале припремљене састојке, остатак соја соса и пржите још пет минута. Посолите и побиберите по жељи и послужите топло.