Ко још може да одоли топлом хлебу из рерне који мирише на бели лук? Откривамо вам најбољи начин за прављење ове "посластице" за доручак
Тајна заиста доброг хлеба са белим луком је да користите много белог лука—4 чена за један хлеб! Обавезно користите свеже исецкани пармезан за максималну топљивост.
Прочитајте још: Овакав ПИЛАВ још нисте пробали! Прво се "активира" бели лук, а онда следе 3 тајна састојка (РЕЦЕПТ)
Ако вам остане вишка, ставите хлеб у пластичну кесу, па у замрзивач. Хлеб може да се чува око 3 месеца и кад год желите кришку (или четири), ставите их у рерну на 200 степени док се не одмрзну и не постану хрскави.
Састојци
4 чена белог лука, млевеног
путер, омекшан - количина по потреби
1 багет или француски хлеб, исећи по дужини ни дебело ни претанко
пола кашике соли
свеже сецкани першун
рендани пармезан
Припрема:
Загрејте рерну на 200° и обложите велики плех папиром за печење. Направите прво путер од белог лука тако што ћете у њему помешати све састојке па премазати преко хлеба: У малој чинији помешајте омекшани путер са белим луком, сољу и першуном док се добро не сједини. Изрезане странице хлеба обилно премажите путером од белог лука. Поспите пармезаном. Пеците док хлеб не постане златан, око 10 минута.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ