Ko još može da odoli toplom hlebu iz rerne koji miriše na beli luk? Otkrivamo vam najbolji način za pravljenje ove "poslastice" za doručak
Tajna zaista dobrog hleba sa belim lukom je da koristite mnogo belog luka—4 čena za jedan hleb! Obavezno koristite sveže iseckani parmezan za maksimalnu topljivost.
Pročitajte još: Ovakav PILAV još niste probali! Prvo se "aktivira" beli luk, a onda slede 3 tajna sastojka (RECEPT)
Ako vam ostane viška, stavite hleb u plastičnu kesu, pa u zamrzivač. Hleb može da se čuva oko 3 meseca i kad god želite krišku (ili četiri), stavite ih u rernu na 200 stepeni dok se ne odmrznu i ne postanu hrskavi.
Sastojci
4 čena belog luka, mlevenog
puter, omekšan - količina po potrebi
1 baget ili francuski hleb, iseći po dužini ni debelo ni pretanko
pola kašike soli
sveže seckani peršun
rendani parmezan
Priprema:
Zagrejte rernu na 200° i obložite veliki pleh papirom za pečenje. Napravite prvo puter od belog luka tako što ćete u njemu pomešati sve sastojke pa premazati preko hleba: U maloj činiji pomešajte omekšani puter sa belim lukom, solju i peršunom dok se dobro ne sjedini. Izrezane stranice hleba obilno premažite puterom od belog luka. Pospite parmezanom. Pecite dok hleb ne postane zlatan, oko 10 minuta.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU