Уживајћете у сваком залогају ове невероватне посластице.
И после силног меса, јаја и салата, на ред је дошао колач. И то не било какав - право из Бакине кухиње стиже царство мириса и укуса.
Потребно је:
3 јаја
100-150 гр шећера
150 гр брашна
1 прашак за пециво
100 гр млевеног мака
100 гр сувог грожђа
250 мл јогурта
1 кашика киселе павлаке
100 мл маслиновог уља
мало цимета
1 ванилин шећер
Припрема:
Умутити јаја са шећером додати ванилин шећер, брашно са прашком за пециво уље и све добро изједначити. Плех 24 цм округли обложити пек папиром па сипати 2/3 теста у плех и распоредити.
У остали део теста додати млевени мак, затим суво грожђе мало цимета и измешати лагано. Сипати на светли део у плеху и распоредити кашиком.
Пећи на 200 степени Ц око 45-50 мин.. Кад се охлади у плеху изврнути и скинути папир и посути шећером у праху или растопљеном чоколадом.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ