Морска трпеза у вашем дому
Oglas
Потребно је:
- 500 г тестенине фузили
- 1 кг тиквица
- 3 чена белог
- лука
- 4 кашике + 100 мл маслиновог уља
- со, бибер
- 4 кашике пистаћа
- 1 велика веза босиљка
- рендани
- пармезан
- со, бибер
Пхото: Унспласх
Припрема:
- Сваку тиквицу, са кором, исеците на танке колутове.
- У великом тигању загрејте 4 кашике уља, додајте мало изгњечен бели лук и, кад је уље врело, убаците и тиквице.
- Пржите 5-7 минута, повремено мешајући.
- Посолите и побиберите. У великој посуди, у води коју сте посолили, скувајте фузиле пратећи упутство са паковања.
- Опран босиљак и пистаће уситните у суперсецку, минут-два, уз постепено додавање 100 мл уља.
- Посолите, побиберите, па сипајте у велику чинију.
- Када је паста скувана, сачувајте шољу воде у којој се кувала и њоме разредите сос у чинији, па додајте кувану пасту.
- Све добро измешајте.
- Преко пасте сипајте тиквице.
Непосредно пред конзумирање поспите пармезаном.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБКУ
БОНУС ВИДЕО:
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas