Morska trpeza u vašem domu
Oglas
Potrebno je:
- 500 g testenine fuzili
- 1 kg tikvica
- 3 čena belog
- luka
- 4 kašike + 100 ml maslinovog ulja
- so, biber
- 4 kašike pistaća
- 1 velika veza bosiljka
- rendani
- parmezan
- so, biber
Photo: Unsplash
Priprema:
- Svaku tikvicu, sa korom, isecite na tanke kolutove.
- U velikom tiganju zagrejte 4 kašike ulja, dodajte malo izgnječen beli luk i, kad je ulje vrelo, ubacite i tikvice.
- Pržite 5-7 minuta, povremeno mešajući.
- Posolite i pobiberite. U velikoj posudi, u vodi koju ste posolili, skuvajte fuzile prateći uputstvo sa pakovanja.
- Opran bosiljak i pistaće usitnite u supersecku, minut-dva, uz postepeno dodavanje 100 ml ulja.
- Posolite, pobiberite, pa sipajte u veliku činiju.
- Kada je pasta skuvana, sačuvajte šolju vode u kojoj se kuvala i njome razredite sos u činiji, pa dodajte kuvanu pastu.
- Sve dobro izmešajte.
- Preko paste sipajte tikvice.
Neposredno pred konzumiranje pospite parmezanom.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBKU
BONUS VIDEO:
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas