Јапански колач је савршена посластица за све који воле слатко у умерним количинама
Јапански колач представља занимљиву комбинацију бисквита и чиз кејк колача, а с обзиром на то да се брзо спрема идеалан је и за летње температуре када не желимо да проводимо много времена поред рерне.
Како се спрема јапански колач?
Састојци:
- 5 јаја
- 180г шећера
- 200г брашна
- 1 кашика поморанџине коре
- 50 мл пуномасног млека
- 50 мл сока од поморанџе
- 4 кашике меда
- 6 кашика уља
Прочитајте још: Колико дуго ПЕЧУРКЕ могу бити у фрижидеру, пре него што се ПОКВАРЕ: После неког времена постају опасне по здравље
Поступак:
Умутите јаја са шећером. Чините то највећом брзином миксера, око 5 минута, док не добијете светлу смесу. Миксер пребаците на средњу брзину, лагано додајте брашно, затим млеко и сок од поморанџе. Када се све лепо повеже додајте поморанџину кору, мед и, на крају, уље.
Смесу сипајте у четвртасти плех, обложен папиром за печење. Пеците десет минута у претходно загрејаној рерни на 180 степни, затим смањите температуру на 160 степени и пеците око 45 минута.
Извадите колач из плеха, оставите га да се охлади на собној температури, па умотајте у пластичну фолију и ставите у фрижидер да тако преноћи. Сутрадан сервирајте.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ