Japanski kolač je savršena poslastica za sve koji vole slatko u umernim količinama
Japanski kolač predstavlja zanimljivu kombinaciju biskvita i čiz kejk kolača, a s obzirom na to da se brzo sprema idealan je i za letnje temperature kada ne želimo da provodimo mnogo vremena pored rerne.
Kako se sprema japanski kolač?
Sastojci:
- 5 jaja
- 180g šećera
- 200g brašna
- 1 kašika pomorandžine kore
- 50 ml punomasnog mleka
- 50 ml soka od pomorandže
- 4 kašike meda
- 6 kašika ulja
Pročitajte još: Koliko dugo PEČURKE mogu biti u frižideru, pre nego što se POKVARE: Posle nekog vremena postaju opasne po zdravlje
Postupak:
Umutite jaja sa šećerom. Činite to najvećom brzinom miksera, oko 5 minuta, dok ne dobijete svetlu smesu. Mikser prebacite na srednju brzinu, lagano dodajte brašno, zatim mleko i sok od pomorandže. Kada se sve lepo poveže dodajte pomorandžinu koru, med i, na kraju, ulje.
Smesu sipajte u četvrtasti pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite deset minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepni, zatim smanjite temperaturu na 160 stepeni i pecite oko 45 minuta.
Izvadite kolač iz pleha, ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa umotajte u plastičnu foliju i stavite u frižider da tako prenoći. Sutradan servirajte.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU