Летња торта са јагодама, идеално је решење за све домаћице, које брзо желе да изненаде своје најближе неким укусним дезертом.
Торта са јагодома, припрема се веома брзо и лако, потребно вам је свега десетак имнута и неколико састојака, а њен сочан, кремаст и освежавајући укус одушевиће све оне који је буду пробали.
Прочитајте још: ШПАРГЛА - Два рецепта за лагану вечеру! (РЕЦЕПТ/ФОТО)
Потребни састојци:
250 г шлага
500 г киселе павлаке
400 г јагода
5 кашика шећера у праху
250 г петит кекса
2 чаше минералне воде
Фото: Пиxабаy
Припрема:
Пола килограма павлаке помешајте са пет кашика шећера у праху, како би се добро сјединиле. Посебно умутите 200 г + 50 г шлага са киселом водом по упутству са кесице. Издвојити 50 г шлага за завршни слој на торти. У павлаку додати 200 г умућеног шлага и лагано промешати жицом за мућење да се све добро сједини. На плех или тацну поређати први слој кекса.
Прочитајте још: ЧИЗКЕЈК на амерички начин: Колач готов за 30 минута! (РЕЦЕПТ/ФОТО)
Преко њега додати умућени крем од киселе павлаке, прах шећера и шлага. Јагоде исећи на пола или по жељи и поређати преко крема, тј. да упадну у крем. Затим поређати још један слој кекса, па премазати шлагом који смо издвојили на почетку. Тору је најбоље да оставите неколико сати у фрижидеру да одстоји, како би се сједили сви укуси.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ