Оно што нам се највише допада јесте кратак временски период који је потребан како бисмо припремили ову тортицу...
Уколико немате више идеја за савршени недељни десерт, ми вам доносимо одличан пенасти предлог који ће сви у вашој околини обожавати.
Прочитајте још: Не просипајте воду од пиринча, просипате новац! Вода пуна скроба решава још један чест кухињски проблем!
Пенаста кора, ред жутог фила, ред јагода, ред шлага...па опет.
Састојци за кору:
- 10 беланаца
- 300 грама шећера
- кашика сирћета
Састојци за жути фил:
- 500 милилитара млека
- 10 кашика шећера
- 10 жуманаца
- 4 кашике брашна
- 3 кашике густина
Припрема коре:
Прочитајте још: Ако нисте стигли да поједете све БАНАНЕ које сте купили, постоји трик који ће им продужити рок
Умутити 10 беланаца и полако додати 300г шећера и једну кашику сирћета. Мутити док се не добије сјајна смеса у којој шећер више “не крцка”. Разлити смесу у одговарајући плех и пећи на следећи начин:
Најпре 10 минута на 200 степени, затом 10 минута на 150 степени и 60 минута на 100 степени.
Оставити да се добро охлади пре филовања.
Припрема жутог фила:
Загрејати 500мл млека и додати 10 кашика шећера. Одвојено умутити жуманца и додати 4 кашике брашна и 3 кашике густина. Ову смесу уз мешање додати у млеко и кувати на пари. Затим оставити да се охлади. Када се охлади додати један умућен маргарин.
Прочитајте још: Можда ћете се изненадити: Знате ли да ове намирнице у себи садрже вештачке боје?
Умутити слатку павлаку да буде чврста. Потом исећи јагоде. Кору можете поделити на 2 или 3 дела, и затим филовати следећим редом: жути фил, јагоде, бели фил. И поновити зависно од тога колико кора имате.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ