Letnja torta sa jagodama, idealno je rešenje za sve domaćice, koje brzo žele da iznenade svoje najbliže nekim ukusnim dezertom.
Torta sa jagodoma, priprema se veoma brzo i lako, potrebno vam je svega desetak imnuta i nekoliko sastojaka, a njen sočan, kremast i osvežavajući ukus oduševiće sve one koji je budu probali.
Pročitajte još: ŠPARGLA - Dva recepta za laganu večeru! (RECEPT/FOTO)
Potrebni sastojci:
250 g šlaga
500 g kisele pavlake
400 g jagoda
5 kašika šećera u prahu
250 g petit keksa
2 čaše mineralne vode
Foto: Pixabay
Priprema:
Pola kilograma pavlake pomešajte sa pet kašika šećera u prahu, kako bi se dobro sjedinile. Posebno umutite 200 g + 50 g šlaga sa kiselom vodom po uputstvu sa kesice. Izdvojiti 50 g šlaga za završni sloj na torti. U pavlaku dodati 200 g umućenog šlaga i lagano promešati žicom za mućenje da se sve dobro sjedini. Na pleh ili tacnu poređati prvi sloj keksa.
Pročitajte još: ČIZKEJK na američki način: Kolač gotov za 30 minuta! (RECEPT/FOTO)
Preko njega dodati umućeni krem od kisele pavlake, prah šećera i šlaga. Jagode iseći na pola ili po želji i poređati preko krema, tj. da upadnu u krem. Zatim poređati još jedan sloj keksa, pa premazati šlagom koji smo izdvojili na početku. Toru je najbolje da ostavite nekoliko sati u frižideru da odstoji, kako bi se sjedili svi ukusi.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU