Ова освежавајућа посластица од малина и кекса пријаће свима у топлим данима.
Састојци:
За кору од кекса: мало уља
100 г кекса са бадемима
100 г пишкота
125 г меканог маслаца
За фил: 750 г малина (може и смрзнутих)
12 листова желатина
150 г шећера
2 кесице ванилин шећера
4 кашике сирупа од малина
400 г сремског сира
500 мл слатке павлаке
Припрема:
1. Калуп за торте (пречника 26 цм) премазати уљем. Издробити кекс на ситно и умешати маслац. Изгњечити добро и утиснути на дно оквира за колаче. Ставити у фрижидер на 60 минута.
2. Одмрзнути 450 г малина. Растопити желатин. Измешати у шерпи малине, шећер, кесицу ванилин шећера и сируп, и оставити 10 минута да одстоји, затим прокувати и сачекати да се прохлади.
3. Желатин оцедити и растопити у прокуваним малинама, док су још вреле. Ставити у фрижидер. Сир измешати са кесицом ванилин шећера и умешати у крем са малинама. Хладити крем још 20 минута, док не почне да желира. Умутити 400 мл слатке павлаке и умешати у крем. Умешати и преостале (смрзнуте) малине, распоредити крем по кори од кекса. Хладити више сати и тек онда скинути калуп.
(Still)
БОНУС ВИДЕО