Ко још не воли пасту? Ово прилично јефтино јело које се брзо спрема има милионе обожаваоца широм планете, да ми вам данас откривамо један интересантан рецепт
Међутим, постоје мали трикови када је у питању кување пасте који могу да појачају укус вашег јела и побољшају кремасту текстуру. Додавање бујона у вашу смесу, сигурно диже укус вашег јела на виши ниво!
Прочитајте још: Хедонизам завијен у лиснато тесто: Откривамо најбољи рецепт са ЛОСОС ВЕЛИНГТОН
Састојци:
- 2 кашике несланог путера
- 4 чена белог лука , млевеног
- 2 шоље пилећег бујона
- 1 шоља млека
- фетућини паста
- со и бибер
- ¼ шоље ренданог пармезана
- 2 кашике свежег першуна , сецканог
Припрема:
Загрејте неслан путер у великом тигању на средње јакој ватри. Додајте бели лук и кувајте, често мешајући, док не замирише, око 1-2 минута. Додајте пилећу супу, млеко и фетучини. Зачините сољу и бибером. Ставите лонац да проври, а затим смањите ватру и кувајте, повремено мешајући, док се тестенина не скува, око 18-20 минута. Умешајте пармезан. Ако је смеса превише густа, додајте још млека по потреби док се не постигне жељена конзистенција.
Послужите одмах, а поспите першуном.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ