Ko još ne voli pastu? Ovo prilično jeftino jelo koje se brzo sprema ima milione obožavaoca širom planete, da mi vam danas otkrivamo jedan interesantan recept
Međutim, postoje mali trikovi kada je u pitanju kuvanje paste koji mogu da pojačaju ukus vašeg jela i poboljšaju kremastu teksturu. Dodavanje bujona u vašu smesu, sigurno diže ukus vašeg jela na viši nivo!
Pročitajte još: Hedonizam zavijen u lisnato testo: Otkrivamo najbolji recept sa LOSOS VELINGTON
Sastojci:
- 2 kašike neslanog putera
- 4 čena belog luka , mlevenog
- 2 šolje pilećeg bujona
- 1 šolja mleka
- fetućini pasta
- so i biber
- ¼ šolje rendanog parmezana
- 2 kašike svežeg peršuna , seckanog
Priprema:
Zagrejte neslan puter u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte beli luk i kuvajte, često mešajući, dok ne zamiriše, oko 1-2 minuta. Dodajte pileću supu, mleko i fetučini. Začinite solju i biberom. Stavite lonac da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte, povremeno mešajući, dok se testenina ne skuva, oko 18-20 minuta. Umešajte parmezan. Ako je smesa previše gusta, dodajte još mleka po potrebi dok se ne postigne željena konzistencija.
Poslužite odmah, a pospite peršunom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU