Ускрс је право време када се једе куглоф који сви воле.
Колач наших бака који су увек имале спреман за госте.
Прочитајте још: Једина торта коју једу БАЛЕРИНЕ, стави се у рерну и ЗАБОРАВИ! (ФОТО)
Потребно је:
- 250 г путера
- 200 г шећера
- кесица ванилин шећера
- 500 г меког брашна
- кесица прашка за пециво
- 4 јаја
- 3 кашике рума
- 2 дл млека
- нарендана кора једног лимуна
- нарендана кора једне поморанџе
- 100 г мешаног кандираног воћа
- 50 г кандираних вишања
- 100 г чоколадних мрвица
- 100 г крупно млевених лешника
- 50 г сувог грожђа
- 100 г изрендане бундеве или шаргарепе
Миксером мутите путер са обе врсте шећера, румом и корицама лимуна и поморанџе, све док не постане кремасто. Додајте једно по једно јаје и, кад смеса постане уједначена, наизменично додаје брашно помешано са прашком за пециво и млеко. У готову смесу, која би требало да буде кремаста и да се тешко одваја од кашике, варјачом умешајте кандирано воће, лешнике, чоколадне мрвице, суво грожђе, 50 г изрендане бундеве или шаргарепе и кандиране вишње. Готову смесу кашиком сипајте у претходно подмазан и брашном посут калуп, тако да све буде равномерно распоређено, па поспите остатком бундеве.
Прочитајте још: Стижу НЕНАЈАВЉЕНИ ГОСТИ? Нема разлога за ПАНИКУ, направите КОЛАЧ за само 10 минута
Пеците 20 минута на 200 степени, па онда још око 40 минута на 180 степени. Када извадите колач оставите га да се 10 минута хлади у калупу, па га тек онда извадите.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ