Засладите дан на најбољи начин
Јесен је право време за колаче од бундеве, а овај рецепт је посебно једноставан. Добићете савршену посластицу, а све што вам је потребно јесте мало времена и три састојка.
Потребно је:
- 1 кг очишћене бундеве
- 600 г шећера
- млевени орашасти плодови за посипање по избору
Прочитајте још: Старински РЕЦЕПТ за бајадере: Направите омиљени СЛАВСКИ слаткиш на традиционалан начин
Бундеву очистите и одстраните јој семенке, исеците је затим на кришке, па на коцке величине залогаја. Потом бундеву ређајте у дубљу и ширу шерпу и поспите шећером. Сипајте шољицу воде, поклопите посуду и кувајте на лаганој температури. С времена на време проверите да не загори бундева која се кува у сопственом соку. Након 40-ак минута проверите да ли је бундева скувана. Ако јесте, склоните посуду са рингле, поклопите је и ставите на хладно место да се потпуно охлади. Пре служења, поспите преко десерта млевене или сецкане орашасте плодове.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ