Uskrs je pravo vreme kada se jede kuglof koji svi vole.
Kolač naših baka koji su uvek imale spreman za goste.
Pročitajte još: Jedina torta koju jedu BALERINE, stavi se u rernu i ZABORAVI! (FOTO)
Potrebno je:
- 250 g putera
- 200 g šećera
- kesica vanilin šećera
- 500 g mekog brašna
- kesica praška za pecivo
- 4 jaja
- 3 kašike ruma
- 2 dl mleka
- narendana kora jednog limuna
- narendana kora jedne pomorandže
- 100 g mešanog kandiranog voća
- 50 g kandiranih višanja
- 100 g čokoladnih mrvica
- 100 g krupno mlevenih lešnika
- 50 g suvog grožđa
- 100 g izrendane bundeve ili šargarepe
Mikserom mutite puter sa obe vrste šećera, rumom i koricama limuna i pomorandže, sve dok ne postane kremasto. Dodajte jedno po jedno jaje i, kad smesa postane ujednačena, naizmenično dodaje brašno pomešano sa praškom za pecivo i mleko. U gotovu smesu, koja bi trebalo da bude kremasta i da se teško odvaja od kašike, varjačom umešajte kandirano voće, lešnike, čokoladne mrvice, suvo grožđe, 50 g izrendane bundeve ili šargarepe i kandirane višnje. Gotovu smesu kašikom sipajte u prethodno podmazan i brašnom posut kalup, tako da sve bude ravnomerno raspoređeno, pa pospite ostatkom bundeve.
Pročitajte još: Stižu NENAJAVLJENI GOSTI? Nema razloga za PANIKU, napravite KOLAČ za samo 10 minuta
Pecite 20 minuta na 200 stepeni, pa onda još oko 40 minuta na 180 stepeni. Kada izvadite kolač ostavite ga da se 10 minuta hladi u kalupu, pa ga tek onda izvadite.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU