Бундева је омиљена зимска намирница, од које могу да се направе бројне слатке и слане ђаконије
Колач од бундеве је један од најпопуларнијих слаткиша који се од ње праве, пошто се спрема брзо и лако и може да стоји неколико дана. Наш данашњи предлог је колач од бундеве са крем сиром, који је укуснији од торте! Ево како се прави колач од бундеве са крем сиром!
Састојци:
- 240 грама пшеничног брашна
- 2 кашичице прашка за пециво
- 2 кашичице млевеног цимета
- 1 и по кашичица млевеног ђумбира
- 1 кашичица соли
- 300 грама кристал шећера
- 500 грама бундеве
- 240 милилитара уља
- 4 велика јаја
- 2 кашичице екстракта ваниле
- 170 грама маслаца
- 220 грама крем сира
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 300 грама прах шећера
Рецепт за колач од бундеве:
Бундеву испеците или скувајте, па пропасирајте и оставите да се охлади. За колач од бундеве, загрејте рерну на 190 степени, и подмажите маслацем калуп за печење.
Тесто за колач од бундеве прави се тако што просејете брашно, прашак за пециво, зачине и со. У другој чинији помешајте шећер, пире од бундеве, уље, јаја и ванилу. Помешајте ове две смесе шпатулом и излијте у калуп за печење. Пеците колач од бундеве на 190 степени око 30 минута, или док чачкалица забодена у средину колача од бундеве не изађе сува.
Док се колач од бундеве хлади, миксером умутите маслац док не постане пенаст. Додајте крем сир и мутите још око два минута, а потом умешајте ванилу и со. Смањите миксер на најмању јачину и додајте прах шећер.
Охлађени колач од бундеве премажите, или по жељи украсите, кремом од сира. Сеците на коцке и послужите. Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ