Лако се и брзо прави, а одушевиће вас укус
Киш води порекло из Франсцуске, и заправо је слана пита од прхког теста са филом од јаја и млека. Овом приликом, представљамо вам рецепт са сланином и краставчићима.
Састојци:
200 г брашна
100 г путера
мало соли
70 мл воде
100 г сланине
100 г шунке
100 г киселих краставчића
4 јаја
1 дл киселе павлаке
Фото: Схуттерстоцк
Припрема:
- Краставчиће и шунку исећи на коцкице. Сланину на мање листиће.
- У просејано брашно сипати со, додати хладан путер исечен на кокцице. Рукама утрљавати брашно у путер док се не добије мрвичасто тесто. Додати воду и умесити глатко тесто.
- Тесто развити у круг мало већи од пречника плеха (Ø 26 цм), пребацити на неподмазан плех и подићи ивице. Тесто мало избушити виљушком.
- Сланину пропржити. На тесто ставити сланину (може се одлити маст, ја нисам), краставчиће и шунку.
- Виљушком размутити јаја са павлаком и прелити преко.
Пећи на 200-220°Ц степени док не порумени лепо одозго.
У фил можете убацити по жељи и спанаћ са фета сиром, или насецкану паприку и поврће које волите.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ