Оригинални рецепт за киш лорен
Oglas
Састојци:
- Састојци за тесто:
- 200 г брашна
- 100 г маслаца
- 1 јаје
- прстохват соли
- 2-3 кашике хладне воде
- Састојци за фил:
- 200 г сланине
- 2 дл павлаке за кување
- 3 јајета
- 150 г сира гријер
- прстохват мускатног орашчића
- со и бибер по укусу
Рецепт за киш лорен са сланином и сиром:
Тесто: Помешајте брашно и со, па додајте хладан маслац исечен на коцке и утрљајте га у брашно док не добијете мрвичасту текстуру. Додајте јаје и хладну воду, па замесите глатко тесто. Умотајте га у фолију и ставите у фрижидер на 30 минута. Развијте тесто и обложите њиме калуп за питу. Прободите виљушком дно и пеците у претходно загрејаној рерни на 180°Ц око 15 минута.
Фил: На средње јакој ватри пропржите сланину док не постане хрскава. У посебној чинији умутите јаја, павлаку, мускатни орашчић, со и бибер. Додајте рендани сир.
На печено тесто распоредите сланину, па прелијте смесом од јаја и сира. Пеците у рерни на 180°Ц још 30-35 минута док киш не постане златносмеђ и чврст.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas