Киш од куваних јаја- пробајте ово јело и често ћете га спремати
После Ускрса обично се деси да нам остане вишак офарбаних јаја, те домаћице неретко трагају за рецептима како би могле да их искорите на најбољи и најукуснији начин. Зато вам доносимо јело за којим су "полуделе" жене на друштвеним мрежама - киш од куваних јаја, јер очарава укусом сваког кога је пробао!
Шта вам је све потребно од састојака?
За тесто и надев:
200 г брашна
90г маслаца
70мл воде
5 куваних јаја
1 веза младог лука
150-200г шунке
За прелив:
5 јаја
200г киселе павлаке
100мл млека
пармезан
Фото: Схуттерстоцк
Припрема:
Најпре исецкајте млади лук који ћете одмах и испржити. У једну посуду сједините: брашно, со, измрвљени путер и хладну воду. Потом умесите тесто, а онда га развуците и ставите у тепсију за тарт. Затим исецкајте шунку, па је сједините са пропрженим луком.
На ред су дошла кувана јаја која треба исећи на колутове. Када то завршите сипајте лук и шунку преко теста, па поређајте исецкана јаја. Остала јаја умутите са павлаком, млеком и пармезаном, па све лепо прелијте. Загрејте рерну на 180°Ц и пеците око 30 минута.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ