Lako se i brzo pravi, a oduševiće vas ukus
Kiš vodi poreklo iz Franscuske, i zapravo je slana pita od prhkog testa sa filom od jaja i mleka. Ovom prilikom, predstavljamo vam recept sa slaninom i krastavčićima.
Sastojci:
200 g brašna
100 g putera
malo soli
70 ml vode
100 g slanine
100 g šunke
100 g kiselih krastavčića
4 jaja
1 dl kisele pavlake
Foto: Shutterstock
Priprema:
- Krastavčiće i šunku iseći na kockice. Slaninu na manje listiće.
- U prosejano brašno sipati so, dodati hladan puter isečen na kokcice. Rukama utrljavati brašno u puter dok se ne dobije mrvičasto testo. Dodati vodu i umesiti glatko testo.
- Testo razviti u krug malo veći od prečnika pleha (Ø 26 cm), prebaciti na nepodmazan pleh i podići ivice. Testo malo izbušiti viljuškom.
- Slaninu propržiti. Na testo staviti slaninu (može se odliti mast, ja nisam), krastavčiće i šunku.
- Viljuškom razmutiti jaja sa pavlakom i preliti preko.
Peći na 200-220°C stepeni dok ne porumeni lepo odozgo.
U fil možete ubaciti po želji i spanać sa feta sirom, ili naseckanu papriku i povrće koje volite.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU