Сува маринада припрема се лако.
Слободно време током празника углавном проводимо у кругу породице и пријатеља окупљамо се уз ручак или вечеру. Знамо да припрема меса без одговарајуће маринаде није баш најсјајнија. Оне су најбољи пут до укусног меса. Некада је припрема маринаде дуг процес, али да ли сте чули за суву маринаду?
Представља мешавину зачина, а спрема се брзо и једноставно. Најбоље је да као и код припреме класичне маринаде, месо неко време одстоји у смеси.
Предност суве маринаде је та да не може да се покаври, можете да је припремите унапред, одложите у теглицу и користите према потреби.
Прочитајте још: Идеја за данашњи слаткиш: ШТРУДЛА према бакином рецепту (ФОТО/ВИДЕО)
Рецепт за суву маринаду
Потребни састојци:
- ½ шоље смеђег шећера
- ¼ шоље млевене црвене паприке
- 1 кашика бибера
- 1 кашика соли
- 1 кашика чилија у праху
- 1 кашика белог лука у праху
- 1 кашика црвеног лука у праху
- 1 кашичица кајенске паприке
- 1 кашичица кумина
Све састојке добро измешајте, па мешавину утрељајте у месо и оставите да стоји најмање 30 минута. Пријатно!