Да се то више не би дешавало запамтите трик који ће им дати меканост
![1675512338_shutterstock_684789097-snicle.jpg](/cache/images/4/b/9/b/e/4b9bea6a575ec02e16076b57dfbfcc309be149ef.jpg)
Без обзира што се лепо припреме пре стављања у тигањ, многима се дешава да шницле и даље остану тврде. Да би шницле биле сочне, укусне и меке, на првом месту је квалитет меса које сте купили. Ако је месо старо или је неколико пута било замрзавано, ситуација се у многоме мења.
Када бирате месо обратите пажњу на боју - свињско треба да је нежне розе боје, као и телеће, а говеђе - тамно црвене боје, али не и бордо. Говеђе месо није нарочито погодно за шницле, али ако не желите свињско, купите телеће, оно је сочно и нежно. За шницле је погодно месо без опница, жилица и много масноће. А ако желите да направите шницле од пилећег меса, купите пилеће груди, али не и кокошије груди.
Фото: Схуттерстоцк
Важно је правилно сечење меса. Мишићна влакна сеците попречно, а не по дужини. Дебљина савршене шницле не треба да је већа од једног центиметра, што се постиже ударањем тучком преко најлон кесе. Пре него што печете или пржите месо оно треба да је суво. Након што га оперете оставите воду да се слије, а после га осушите крпом. Ако на месу остане вода, она ће смањити температуру у посуди за печење или тигању. Месо ће се пржити спорије и из њега ће исцурити доста сока, који ће шницле направити сувљим.
Не солите шницле, пре него што их печете или пржите. Ако то урадите, отпустиће сок, зато можете да их посолите тек онда кад се на месу образује корица, која ће сачувати месо од цурења сока.
Независно да ли је похована или не, шницла се ставља на врео тигањи или загрејану рерну. Тако се на месу брзо образује корица.
Шницле ће бити сочне, уколико их пре него што их термички обрадите, намажете сенфом и оставите тако пола сата. Ако пржите шницле у тигању, оне се прже по три минута с једне стране, окрећу се и прже с друге стране.
Ако се на месу формирала лепа златаста корицам али је унутра још живо, можете да наставите да га кувате у рерни или на тихој ватри у тигању, кад га покријете поклопцем.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ