Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најчешће грешке приликом припреме меса: Једну сви правимо након што спремимо оброк

Месо се често налази на дневном менију

1694781355_shutterstock_619368482.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

У Србији не може да се замисли ручак без меса, а ако желите да буде хрскаво и сочно, битан је начин на који га припремате. Различите врсте меса се спремају на различите начине, оно што не бисте требали никада да заборавите је и маринада, која чини пола посла. Добро припремљено месо је прави гурмански ужитак и јако је битна припрема. Људи често греше у основним стварима, као што су стваљање у тигањ, посипање зачина... У наставку текста прочитајте како да направите најукусније месо.

Из фрижидера стављамо директно у тигањ

Ако желите хрскаву корицу, као и сочну средину, најбоље би било да месо "одмори" на собној температури барем пола сата пре печења.  Јако је важно да тигањ буде баш врућ, јер ако пржите или печете месо у недовољно загрејаном тигању добиће непривлачну сиву боју.

Премало зачина 

Немојте да штедите на зачинима, поготово када солите. Они дају специфичан шмек сваком јелу. 

Оцењивање пипкањем

Искусни роштиљ мајстори могу дотакнути комад меса и по његовој мекоћи, односно тврдоћи, сазнати је ли исто спремно за послуживање. Ако нисте вешти у томе - набавите кухињски термометар.

Једемо одмах након скидања с ватре 

Сваки комад меса треба да "одмори" након термичке обраде отприлике двоструко мање времена него што сте провели припремајући га. У том времену стабилизују се сокови у месу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas