Време је за блитву
Блитве сада има на сваком кораку, а од овог поврћа можете да направите неколико врста јела, а најпознатаје је далматинско вариво које се прави са кромпиром. Данас вам предлажемо да блитву спремите као прилог и то по швајцарском рецепту. Једноставно и брзо јело по рецепту професионалних кувара, а слатка паприка и путер је чине другачијом од осталих рецепата. Можете је јести саму, али и служити уз кувани кромпир.
Састојци:
- блитва
- 1 чен белог лука
- 2 кашике маслиновог уља
- 2 кашике воде, по потреби
- прстохват млевене црвене паприке
- 1 кашичица путера
Припрема:
Блитву добро оперите, па исеците дршку, а листове крупно исецкајте. У шерпи загрејте маслиново уље, ситно сецкан бели лук и млевену слатку паприку. После минут додајте блитву и поклопите. За неких 5 минута проверите, а ако вам делује суво додајте мало воде. Мало промешајте, па поново поклопите и после 5 минута је готово. Посолите и додајте путер и све добро сједините.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ