Мало другачији и укуснији рецепт за сармице од блитве.
Oglas
Ако се до сад припремали сармице од блитве на исти начин, ред је да промените рутину.
Састојци:
- 1кг блитве
- 4 супене кашике маслаца
- главица црног лука
- 2 супене кашике брашна
- прстохват соли
- кафена касицица кима
- 200гр овчјег сира
Прочитајте још: МУСАКА ОД КАРФИОЛА: Здраво поврће спремљено на најукуснији начин (ФОТО/ВИДЕО)
Припрема:
- Дебеле петељке одстраните са листова блитве.
- Две супене кашике маслаца растопите у тигању, па продинстајте блитву кратко.
- Распоредите листове блитве и охладите их.
- Петељке исеците на ситне комаде, а лук на коцкице.
- Остатак маслаца истопите и у њему динстајте лук и исецкане петељке.
- Поспите брашном, зачините сољу и кимом и динстајте још 15-ак минута. Мало охладите.
- Овчји сир издробите и измешајте са луком и петељкама.
- Једну до тру кафене кашичице те смесе ставите на сваки лист блитве и замотајте.
- Роладице мотајте као сарме, па их ставите у подмашћену ватросталну посуду.
- Пеците у претходно загрејаној рерни на 175 степени 15-20минута.
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas