За посни пох је кључна једна намирница, која га одржава да се не распадне.
Oglas
Посни пох се прави лако, а кисела вода се користи уместо јаја и на тај начин везује све састојке заједно, да се не распадну.
Састојци:
- 250 мл киселе воде
- 5 кашика презли
- 3 кашике паленте
- 4 кашике брашна
- 1 кашичица слатке паприке
- мало туцане паприке
- 2 кашике сенфа
- со и бибер, по укусу
Рецепт за посни пох:
Како бисте направили посни пох помешајте паленту, брашно, слатку и туцану паприку, и додајте свему сенф и киселу воду.
Додајте соли и бибера по укусу, а након тога све добро промешајте. Уваљајате поврће или рибу у добијену смесу, па потом уваљајте у презле. Пржите у дубоком уљу или пеците у рерни.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas