Овако добру још нисте јели!
Бака је увек имала тајни састојак за савршену чорбу – љубав! Њен рецепт за кафанску пилећу белу чорбу једноставно је неодољивог укуса, баш као и из најбоље кафане у граду.
Уз само пар састојака и мало времена проведеног у кухињи, можете створити овај гастрономски деликатес који ће одушевити ваше чуло укуса. Пилеће месо се меша са мирисним поврћем и зачинима, стварајући хармонију укуса која ће вас сигурно одушевити.
Ова чорба није само храна, већ и путовање кроз време које вас враћа у незаборавне тренутке проведене са баком.
Састојци:
– 2 главице црног лука
– 2 шаргарепе
– 2 већа кромпира
– 300 гр белог меса
– кашика брашна
– со, бибер
– 2 жуманца
– 150 милилитара киселе павлаке
– 2 кашике лимуновог сока
– лист першуна
Припрема:
Црни лук исецкајте на ситно и ставите да се динста на уљу. Бело пилеће месо исеците на трачице или коцкице, па га додајте луку када постане стакласт.
Преко меса сипајте мало брашна и наставите са динстањем.
После неколико минута почните да доливате воду. Затим додајте шаргарепу и кромпир које сте претходно очистили и исецкали на ситно.
Посолите, додајте бибер и суви зачин, па налијте водом и кувајте на тихој ватри.
Када је готова, шерпу померите са ватре. Умутите жуманца са киселом павлаком, па улијте у чорбу.
Добро промешајте чорбу, како би се павлака и жуманца сјединили са осталим састојцима.
За додатни укус додајте лимунов сок, першун и печене крутоне.
Пријатно!
(Блиц)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ