Основа паеље је пиринач, а можете је правити са пилетином или прасетином.
Потребно је:
- 2 шоље пиринча
- шоља кукуруза
- 500 г морских плодова
- 2 главице црног лука
- 2 чена белог лука
- 250 г парадајз соса
- 100 г пармезана
- шафран
- першун
- со, бибер
Прочитајте још: Ручак који се прави у једној шерпи: Укусан ПИЛАВ СА ТИКВОМ који ћете стално правити! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Припрема:
На маслиновом уљу издинстајте ситно исецкан црни лук, додајте исецкани бели лук и мало першуна. Промешајте, убаците морске плодове, наставите да динстате уз повремено мешање. Додајте добро опран пиринач, кукуруз, парадајз сос, посолите и побиберите, убаците шафран, па налијте мало воде.
Прочитајте још: Посни ђувеч за оне који посте или држе дијету (ФОТО/ВИДЕО)
На крају ставите пармезан. Пиринач можете да прелијете и чашом белог вина уместо парадајз сосом, али пред сам крај динстања, како би укус био што ефектнији. Послужите топлу паељу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ