Osnova paelje je pirinač, a možete je praviti sa piletinom ili prasetinom.
![1629119544_Depositphotos_76800219_xl-2015.jpg](/cache/images/2/d/d/3/5/2dd359e4d97728635b01d23b09dbab1fb9bd6c0c.jpg)
Potrebno je:
- 2 šolje pirinča
- šolja kukuruza
- 500 g morskih plodova
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 250 g paradajz sosa
- 100 g parmezana
- šafran
- peršun
- so, biber
Pročitajte još: Ručak koji se pravi u jednoj šerpi: Ukusan PILAV SA TIKVOM koji ćete stalno praviti! (RECEPT/VIDEO)
Priprema:
Na maslinovom ulju izdinstajte sitno iseckan crni luk, dodajte iseckani beli luk i malo peršuna. Promešajte, ubacite morske plodove, nastavite da dinstate uz povremeno mešanje. Dodajte dobro opran pirinač, kukuruz, paradajz sos, posolite i pobiberite, ubacite šafran, pa nalijte malo vode.
Pročitajte još: Posni đuveč za one koji poste ili drže dijetu (FOTO/VIDEO)
Na kraju stavite parmezan. Pirinač možete da prelijete i čašom belog vina umesto paradajz sosom, ali pred sam kraj dinstanja, kako bi ukus bio što efektniji. Poslužite toplu paelju.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU